2013. július 9., kedd

Az idei nyár kedvenc meggyes süteménye


Ez lett most a kedvenc gyümölcsös villámsütemény-alaptésztám. Pillanatok alatt összedobható, pehelykönnyű, levegős, bármilyen gyümölccsel remelkül működik. Az utóbbi héten készült meggyes-étcsokis és ribizlis-jostás-fehércsokis verzióban is, és alig várom, hogy sárgabarackkal is kipróbálhassam. Az alaprecept innen van, de néhány ponton változtattam rajta.

Hozzávalók: 
10 dkg vaj/kókuszzsír (a kókuszzsír a legtöbb sütiben teljesen jól működik vaj helyett, aki vegánosítani akarja a süteményeit, annak tökéletes választás), 20 dkg liszt (nálam félig teljes kiőrlésű), 2 tojás, 10 dkg (nyírfa)cukor, 1 dl tejszín, 1/2 csomag foszfátmentes sütőpor (DM Alnatura), 1 kezeletlen citrom reszelt héja, ízlés szerint vanília, jó sok meggy (nem bírom azokat a gyümölcsös sütiket, amikben csak imitt-amott van egy-egy szem mutatóba. Minden falatba jusson gyümölcs:)), fél tábla étcsoki apró kockákra tördelve

A vajat/kókuszzsírt felolvasztjuk, majd gyorsan összekeverjük a többi hozzávalóval. Sütőpapírral bélet tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk és kicsit belenyomogatjuk a meggyet és a csokit, majd 180 fokon (légkeveréssel) kb. 30 percet sütjük (én közepes méretű tepsiben sütöttem, így nem túl vastag, hamar átsül, kisebb tepsiben sütve talán kicsivel több idő kell neki).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...